Adoptiekerstbomen

Van Sonsbeek naar Kweekland

IMG_3332

In december 2014 was het voor de vierde keer dat Tebuiten een feestje rondom adoptiekerstbomen heeft georganiseerd. De eerste drie jaar stond Tebuiten op de mooiste plek in het mooiste park van Arnhem: Sonsbeek!

 

Dit jaar hebben 130 kerstbomen hun huiskamer via Kweekland gevonden. Twee weekenden met winterse lekkernijen en maaltijden tot 20 uur. De laatste avond hebben we gevierd met een bandje (onversterkt voor de buren) in de kas. Dat smaakt naar meer.

flyer kerst web 3

Een adoptieboom groeit mee

Een adoptieboom is een kerstboom met een flinke kluit die na de feestdagen weer terug gaat naar de kwekerij. De bomen krijgen een label zodat het volgende jaar dezelfde boom weer geadopteerd kan worden. Zo groeit de boom mee met het gezin. Meestal is de boom na 4 jaar te groot om nog binnen te staan. Dan kan er weer een kleine boom komen. De prijzen liggen tussen de 24 en 38 euro met 10 euro statiegeld. De borg komt bij het inleveren begin januari retour. Een duidelijke handleiding met tips voor verzorging hangt in een envelop in de boom.

De biologische kerstbomen komen van Kwekerij Randijk uit Leusden. Erwin Kooyman en Kyra Gunneweg zijn 9 jaar geleden begonnen met Adopteer een kerstboom Ze leveren bomen aan  12 uitgiftepunten in Nederland waaronder Tebuiten Arnhem. Zodra de bomen weer terug zijn op de kwekerij gaan ze zo snel mogelijk de grond in. De sparren krijgen extra voeding om de wortelgroei te stimuleren en de donkergroene kleur op peil te houden. Biologisch gekweekt wil zeggen zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Dat geeft sterke bomen, schoner oppervlaktewater en rijk bodemleven op de kwekerij.


Print page