Winkel

Tebuiten stadstuinwinkel Arnhem onderscheidt zich van de grote tuincentra met biologische, duurzame en vernieuwende producten. De levende materialen komen zoveel mogelijk van bedrijven en kwekerijen uit de streek. We richten ons op de stadstuin met thema’s als eetbare tuin, stadslandbouw en meer natuur in de tuin.

We zijn meer dan een tuinwinkel. We voelen ons als Tebuiten ook maatschappelijk betrokken en willen ons daarom graag inzetten voor groene projecten in de stad zoals de Dag van de Stadslandbouw, het internationaal jaar van de bodem 2015 en de vernieuwing rondom het bezoekerscentrum Sonsbeek. Ook scholen die ideeën op willen doen over hun schooltuin kunnen bij ons terecht.

Sinds zomer 2013 is Tebuiten neergestreken op stadstuin Kweekland aan de Dalweg. Samen met Puurland en met behulp van 15 deelnemers, vrijwilligers en mensen  met afstand tot de arbeidsmarkt, maken wij de pluktuin met kruiden, groente, bloemen en fruit steeds mooier.

In het najaar van 2012 heeft Tebuiten haar eerste plannen opgeschreven. Hier is het boekje met uitgebreide informatie te downloaden. Vanaf najaar 2011 was Tebuiten nog een reizende tuinwinkel met adoptiekerstbomen en een kerstmarkt vanuit het Bezoekerscentrum als eerste activiteit. Dit jaar zijn de adoptiebomen vanuit Kweekland aangeboden. De bomen reizen na de feestdagen weer terug naar hun kwekerij. Tebuiten zelf is steeds meer wortel aan het schieten.

Tebuiten heeft drie gereedschappen: inspiratie, informatie & educatie en verkoop


Print page