Website stadstuin Kweekland online

DSCN8202logo Kweekland blauwgrijs2

Tebuiten werkt op stadstuin Kweekland samen met Puurland en Plant is Koning. Op deze mooie tuin vlakbij Sonsbeek is de stadstuinwinkel van Tebuiten met gereedschappen, compost, mestkorrels, en tuinboeken. Deze zomer stond in het teken van ontginnen, zaaien, moestuinieren en het aanleggen van een nieuwe kruidentuin: het eerste groeiseizoen van de bloemenpluktuin met eenjarigen, kropjes sla onder aan de helling en twee kleuren juffertjes in het groen. Zie onze nieuwe website www.stadstuinkweekland.nl

Hier is te zien hoe mooi de pluktuin, de groentetuin en de kruidentuin er nu uit zien. We hebben dit eerste seizoen heel veel hulp gehad van vrijwilligers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. We zijn trots op deze mooie mensen die een of meerdere dagen in de week flink van aanpakken weten met opschonen (onkruid met een vork eruit werken), graskanten afsteken (in de bloemenpluktuin) en meehelpen met oogsten, zaad winnen en alle andere klussen waar de tuin om vraagt. Op Kweekland zien we iedereen en alles steeds meer opbloeien.

Tot eind oktober zijn we open van woensdag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur. We schenken ook thee en koffie met cake. Met mooi weer lekker buiten. Als het regent droog in de kas. Naast de tuingereedschappen van Tebuiten zijn er ook vaste planten, oogst van het land en is er volop inspiratie te vinden op deze bijzondere tuin.

Een reactie plaatsen